sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Vadelmajuustokakku

Ainekset12 annosta
1 pkt (200 g)Pirkka Daniela kaakaotäytekeksejä
75 gPirkka meijerivoita
Täyte
1 ps (200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
5liivatelehteä
1 tlk (2 dl)Pirkka vispikermaa
1 prk (250 g)Pirkka mietoa rahkaa
1 rs (180 g)Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
Koristeeksi
100 gFazer taloussuklaata

tuoreita vadelmia
Vaihe 1
Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
Vaihe 2
Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Vaihe 3
Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vaihe 4
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
Vaihe 5
Suklaakoristeiden valmistus: Paloittele suklaa. Sulata suklaata mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Lusikoi sula suklaa vahvaan pakastepussiin. Anna jäähtyä hetki. Aseta leivinpaperi leikkuulaudan tai tarjottimen päälle. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota haluamanlaisiasi suklaakuvioita leivinpaperille. Nosta kuviot alustoineen jääkaappiin kovettumaan. Ota suklaakoristeet jääkaapista vasta koristeluhetkellä, voit kuitenkin valmistaa ne edellisenä päivänä. (Koristeet eivät kestä pitkää säilytystä jääkaapissa.)
Vaihe 6
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Viimeistele kakun reunat suklaakoristeilla ja pinta tuoreilla vadelmilla.
Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. Itse laitoin pohjaan Digestive-keksiä, kun tykkään niin siitä mausta.


Tänään mammeli teki kaksi tälläistä vadelmajuustokakkua Pirkka-lehden ohjeella Kivimäen vadelmista. Raparperikeikauskakutkin tein omista raparpereista. Lisäksi kaikkiin leipomuksiin olen käyttänyt omien ahkerien kanojen munia. Tuntuu hyvältä kun voi edes osaksi käyttää oman "tilan" myrkyttömiä raaka-aineita:) Laitan myöhemmin raparperikeikauskakusta ohjeen tänne kunhan vain ehdin!

Tässä vaiheessa iskee aina ajatus, että mitenkähän monta leivonnaista kutakin sorttia pitäisi leipoa....? Kun on montaa lajia on niin vaikea arvikoida kuinka paljon mitäkin menee? Aikuisia on tulossa n.50 ja lapsia n.20. Voi kumpa ilma olisi suotuisa kun meidän suvun ukot ja lapset tykkäävät niin ulkona rupatella ja leikkiä ;)

6 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Voi, nam..Hyvän näköinen kakku:)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa varmaan lisätä tekstiin reseptin ja kuvan lähde, ettei tule Pirkan kanssa ongelmia.

Tuota kakkua täytyy kyllä kokeilla :P

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, kyl noi varmaan riittää sil väkimäärälle, kokemusta on!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, laitatko vielä nämä kakut pakasteeseen kun nyt jo olet ne tehnyt? Vai säilyykö loppuviikkoon? Kyselen kun minäkin ajattelin tehdä tämän tyylisiä kakkuja, ja meillä on perjantaia juhlat! Hyvää alkanutta viikkoa....

MaMMeli kirjoitti...

Hei anonyymi! Uskoisin, että ongelmia ei Pirkan kanssa tule sillä niin selvästi nuo Pirkka-tuotteet on esillä ohjeessa.

Sinulle anonyymi, joka kyselit pakastamisesta: Pakastan yleensä kaikki leipomukset ja varsinkin nämä juustokakut säilyvät paremmin raikkaana ja tarjoiltavana kesä kuumalla, kun ne ovat olleet jäässä. Maku säilyy mainiona myös!

unelmienpuoti kirjoitti...

Nam mikä kakku täytyy yrittää tehdä tuollainen kans joku päivä.
Hei vieläkö teillä on lampaita? Laitappa joku päivä niistä kuvia. Minun naapurissa on 14 karitsaa ja ne on niin SÖPÖJÄ ja niillä on ihana määkimis ääni kun ruokaa on tulossa :) mäkin voisin niistä käydä ottamassa kuvia ja laittaa blogiini.
Mukavaa päivää sinne päin :)