keskiviikko 31. elokuuta 2011

Lehtijuttu Alfasta

Illalla kävi meillä toimittaja, joka tekee paikallislehteen jutun vaarin ja mammelin kokemuksesta.....
alfakurssista. Kävimme muutama vuosi sitten Mänttä-Vilppulassa alfa-kurssi, joka oli hyvä kokemus. Saat lisätietoa sinäkin alfasta täältä, jos sinua kiinnostaa. Alfa= A avoin kaikille, l leppoisaa yhdessäoloa, f fanaattisuus ei kuulu alfaan ja a aterioidaan yhdessä :))

Paikkakunnalamme alkaa Alfa-kurssi 22.9 ja mekin vaarin kanssa olemme siellä mukana...mammeli syötävää laittamassa ja vaari yhtä ryhmää vetämässä. Lähetetään rukous Taivaan Isälle, että sinne tulisi uusia pohtivia ihmisiä:)

tiistai 30. elokuuta 2011

RIK rak rikkaruohot

Kivimäen Isäntä ja emäntä saivat päähänsä, että rikkaruohoja täynnä oleva kukkamaa saa muodonmuutoksen. Kävimme ostamassa sireenin ja lumipalloheisin ja päätimme istuttaa ne tähän maahan. No Vaarihan se sai taas tehdä raaan työn;)
Ohutkerros multaa pois ja rikkaruohot saman tein veks ja puskat multaan, johon oli sekoitettu biolanin mustaamultaa.
Haketta ja kiviä koristeeksi...ostamme myös vähän kuoriketta, jonka laitamme hakkeen päälle...näyttää nätimmältä;) Ja TOIVOTAAN, että rikkaruohot ei kasva niin hyvin kuin aikaisemmin tässä maassa.
Sillä välin kun Vaari hommasi ulkona kukkamaan kimpussa, mammeli siivosi astiakaapin.
Vaari oli tehnyt kaappiin yhden uuden hyllyn ja siihen vaan pitsi reunaan.
Pentikin Ainot ja muut kipot ja kupit on järjestyksessä:))
Juu ja meidän LYYLI voi vähän paremmin....söi jo vähän, mutta katsotaan mihin vointi kääntyy. Toivotaan parasta:)))

maanantai 29. elokuuta 2011

Ihan hyvää kuuluu :)

Hei kaikki ystäväni!!! Kiva, kun kyselette kuulumisiani...Ihan hyvää kuuluu, kiitos:D
Päivääni kuuluu kaikenlaista...riehumista, ulkoilua, riehumista, syömistä, riehumista, nuoren emäntäni kanssa leikkimistä, riehumista, varastelua ja nukkumista;) No osaan minä olla nätistikkin...ainakin väsyneenä;) Vanha emäntäni (mammeli) on kuullut, että rotuniedustajat yleensä rauhoittuvat noin kaksi vuotiaana. Sitä tuo mammeli kuulemma odottelee....SIIS IHAN TERVEENÄ JA REIPPAANA OLEN:)

Terveisin: ALMA
Perhosia on Kivimäessä paljon, monta on jo sisällekkin eksynyt....Kaunis luonnon ihme!

Tässä kotiovelta otettu kuva...Timanttituijat istutettu molemmin puolin kotitietä....kunhan kasvavat näyttävät jouluvalotkin niissä kauniilta....ei kuitenkaan vielä tänä jouluna.

Pitkä ja raskas työpäivä takana...Ensin normaali työpäivä ja sitten oman osaston palaveri, joka kesti 3,5 h....huh, huh....nyt vaan mammeli rentoutuu blogikierroksella ja sitten nukkumaan!

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Alkusyksyn istutuksia

Kaikenlaista puuhaa mammeli on saanut viikkonloppuna tehtyä, mm nämä istutukset kuistin molemmille puolille. Ulkosyklaamit, joiden pitäisi kestää pakkasta jopa viisi astetta ja nuo harmaat "harakanpesät"( en tiedä oikeaa nimeä).
Rappusille aion vielä hankkia pallokrysanteenit tulevia juhlavieraita tervetulleeksi toivottamaan.

Kaappeja sain siivottua ja alakerran ikkunoita pestyä....tuleepahan kaikki paikat siivottua, kun on vieraita tulossa. Meillä lapset aina sanoikin, kun olivat pieniä ja mammeli sai siivouspuuskan, että keitä vieraita meille NYT tulee....Olivat varmaan huomanneet, että äiti siivoaa kunnolla aina kun vieraita on tulossa, hih,hih:))
Ja sitten vähän surullisia uutisia...meidän yksi kanoista on jotenkin sairas...ei syö ja yrittää ihan kuin niellä vähän väliä...onkohan syönyt jotakin, mikä ei sula? Ulospäinkin näyttää niinkuin olisi rinnassa jokin ylimääräinen kohouma. Jos huomenna näyttää huonommalta, täytyy Vaarin ja mammelin suorittaa eutanasia...apua mitenkähän pystytään?

lauantai 27. elokuuta 2011

Lämmintä ja kukkaterapiaa

Kukat ne vielä kukkivat ja lämmin ilma hellii meitä. Ilmassa on silti jo syksyn tuntu. Eilen puuhailin kaikenlaista työpäivän jälkeen...pesin pari ikkunaa, siivosin ja vietin aikaani eläinten kanssa. Äitini tuli iltapäivällä ja suunnittelimme tarjottavia hänen synttäreilleen. Illan suussa tuli esikoisen perhe mammalaan viikonloppua viettämään.

Tämä aamu alkoi pirteästi....keskimmäinen lapsenlapsemme tuli aamulla mamman kainaloon ja tämä auringonkukka kuvaa häntä....niin aurikoinen lapsi hän on :)))
Vaari teki tämän kahdeksankulmaisen kukkalaatikon "omasta päästä" mittatilauksena petonisen kannen päälle.
Rakastan malvoja...niistä tulee mieleeni rakas tätini:) Tänä aamuna tämä kuvaa kuopustani...kaunis, hyvällä tavalla "vihreä" ja suloinen:) Hän lähtee tänään Isoon kirjaan nuorten tapahtumaan kavereita moikkaamaan ja viettämään aikaa musiikin ja "sanankuulossa":D
Syyshortessia kukkii ja kuvaa tänä aamuna koko meidän perhekuntaa....pientä, isoa kukkaa...nuppusta ja ihan "täydessä kukassa olevaa", pitkää ja pätkää...kaikkien kasvu taivaan Isän antamaa....yhdessä, samoista juurista ravintonsa saavaa....

Aamukahvia alakerrassa jo odotellaan, joten tämä "ruusu" lähtee sitä nyt keittämään...siis hyvää huomenta kaikille :)

torstai 25. elokuuta 2011

Ulkona on raikkaampi ilma hengittää ;)

Ylpeänä mammeli kertoo, että yhtään kananmunaa ei ole ostettu tänä kesänä. Unelma, Hellä, Kaino, Lyyli ja Lempi ovat pitäneet siitä huolen, että n. 30 munaa tulee viikossa:) Munia on annettu välillä tutuille ja ystävillekin.
Kesä alkaa olla loppusuoralla, vaikkakin lämpimiä ilmoja on vielä luvassa. Kaikki muut kesäkukat ovat jo aika huonoja, mutta pelargoniat kukoistaa:) Tänään kävin Agrimarketissa ostamassa syysistutuksiin kukkia...kuvailen, kun ehdin:)

Kai huomasitte, että mammeli kertoilee vaan ulkojuttuja...nimittäin, kun sisähommat ei suju toivotulla nopeudella;)

Tänään tuli postista työväenopiston opinto-ohjelma...kaikkea mielenkiintoista....Olen kuitenkin ilmoittautunut Näpsä-käsityö kouluun ja jos sinne pääsen, niin se on sitten SE mun juttu ja muuta harrastusta en talveksi haalikkaan. Siellä on tiedossa kaikkea kivaa....:))



keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kaikki on hyrskyn myrskyn tai ainakin heikun keikun....

Kivimäessä on nyt välirauha...vaikka kaappi tuossa keskellä vielä nököttää. Kaappia kokeillaan alkertaan vielä makkarin oven taakse ja jos se ei siellä sovi olemaan se MYYDÄÄN pois! Kaappi on niin painava, että sitä ei Vaari ja mammeli saa kaksin kannettua rappusia alas. Odotamme vanhimman pojan käyntiä, sillä kun on hermot ja voimat hyvässä kondiksessa;) Kaappi tilaa tarvittaisiin sillä.....
vuodevaatteet tarvitsisivat kaappitilaa. Nuoremman pojan romua on vielä kaikenlaista ja hän tuleekin tsekkaamaan niitä viikonloppuna. Ottaa kyllä koville, kun hommat ei etene ja stressi huushollin kuntoon saamiseksi Äitini synttäreille kiristää hermoja...
Vierashuoneeseen on saatu jo jotakin aikaiseksi. Tuo vanha nojatuoli sopii väreihin ja tunnelmaan. Vanhasta valkoisesta peilipiirongista haaveilen.....
Toistaiseksi katossa on tämä valaisin, mutta se näyttää vähän liian pieneltä joten haaveilen uudesta.
Kello on jo seinällä...ostin tämän kirpputorilta:)

Mammeli muuten nukkui omassa sängyssä viime yönä...ylpeys oli helppo niellä, sillä Vaari nukahti nojatuoliin illalla ja aamulla kun mammeli heräsi, kuorsasi Vaari vieressä.

Vaikka LOVEA lukeekin seinällä ei se vielä sydämessä lämmitä.....tai no kai se vähän lämmittää, mutta ei roihua.....;)

tiistai 23. elokuuta 2011

Pinna kireenä....

Eihän vaan nyt joku luule, että Kivimäessä ei osata riidellä? Voin kertoa, että OSATAAN!!! Muutamia kestoaiheita on mammelilla ja vaarilla.....tänään niistä yksi....

AINA, kun meillä muutetaan huonekalujen paikkaa alkaa ääni kohoamaan. Vaari, kun olisi halunnut seurata netistä raveja ja mammeli olisi halunnut laittaa vierashuoneen kuntoon just nyt! Lopputulos huonekalut hujan hajan yläkerrassa ja kaksi kiukkusta ihmistä omilla tietokoneillaan....

Vaari ei kaipaa muutosta koskaan huushollissa. Hän on ihan tyytyväinen, vaikka kaikki olisi samanlaista ja samoilla paikoilla AINA. Mammeli taas tykkää välillä muutella huonekalujen paikkaa ja tekeekin sen yksin, jos voimat riittävät. Nyt vaan on painava vaatekaappi tuossa keskellä lattiaa ja kun sitä oli yhteen paikkaan kokeiltu ja se ei siihen käynyt niin eihän sitä voi enää toiseen paikkaan kokeilla???!!!ZZZ No....katsotaan nyt laitetaanko se kaappi huutonettiin vai mitä sille tapahtuu...kököttäköön nyt yön tuossa....Mitenkähän se on....kallistaakohan mammeli päänsä ensi yöksi tuonne VIERASHUONEESEEN???

maanantai 22. elokuuta 2011

VUOSI-85

Vuosi kahdeksanviis, kauan on aikaa siis....syntyi toinen lapsemme...perheen esimmäinen poika:) Oikealla ylhäällä on hänen kuvansa, siinä hän suloisena poseeraa 2-vuotis synttäreillään. Muissa kuvissa on kolme muuta lastamme n. kaksi vuotiaina ja tuo nuoripari on mammeli ja vaari kihlakuvassa vuonna -81:)))
Tänään täyttää vanhempi poikamme 26 vuotta. Hän on rauhallinen, taitava, ahkera, käytännöllinen, syvällinen, pohtiva, eläin- ja lapsirakas, persoonallinen ja RAKAS:)

ONNEA ja SIUNAUSTA toivoopi äiti ja iskä:))

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Tapetointia

Olipa kerran poika, jolla oli huone. Nyt poika ei ole enää poika, vaan perheenisä ilman omaa huonetta;)
Mustavalkoinen saa väistyä ja huoneesta tulee romanttinen vierashuone. Mammelin tekisi mieli kyllä itse muuttaa huoneeseen niin kiva siitä tulee......No, jos Vaari alkaa kiukuttelemaan niin täytyy muuttaa vierashuoneeseen;)
Vanhempi poikamme, joka on kädentaitaja tuli tapetoimaan. Apulaisina hääri Vaari ja Neiti:)) Työnjälki on erinomaista!!!
Miljoona, miljoona, miljoona ruusua:)))
Näin hempeää tapettia mammeli valitsi ja huoneen näät myöhemmin valmiina, kunhan nyt kaikki saadaan paikoilleen ja verhot tulee postista. Kun muut tapetoivat niin mammeli mankeloi, mankeloi ja mankeloi....laittoi ruokaa, imuroi ja siivosi mauste ym. laatikoita. Ei siis niin näkyvää kuin tämä tapetointi, mutta tarpeellista....nää mammelin hommat on yleensä niitä, jotka ei huomiota herätä, mutta kun ne jättää tekemättä SEN kyllä huomaa;)

lauantai 20. elokuuta 2011

Keko

Tänä aamuna tuli mies ja kone, joka teki Vaarin kaatamat ja karsimat lepät hakkeeksi....komea keko:)
Kuka tai ketkä keon levittää mansikkamaalle?
No Isä ja poika;) Siis Vaari ja hänen Isänsä!
Voi, että kun homma etenee;)
Kohta on kaikki välit hakkeella...eipä rikkaruohot heti puske ja kosteus pysyy maassa hyvin.
Kaalisoppaa ja mustikkapullakahvit sai kaksikko palkaksi hyvästä työstä:)

perjantai 19. elokuuta 2011

Vanhanajan omenakakku

Hei Leila! Kiva kun olet tykännyt tästä kakusta...Nyt ohje muillekkin näin omena-aikaan:))

Vanhanajan omenakakku
!00-125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
rusinoita 1 1/2 dl (Tätä en itse kyllä laita)
hieman sitruunanmehua
ripaus kaardemummaa
2-4 hapahkoa omenaa

Sulata voi ja jäähdytä sitä hieman. Sekoita loput ainekset taikinaan vatkaamatta.
Kuori omenat ja lisää ne taikinaan suurina lohkoina. Halutessasi voit säästää osan omenalohkoista pinnalle. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Poista kakkua 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Ennen uuniin laittoa voit ripotella pinnalle rouhittua hasselpähkinää, raesokeria, mantelia tai kanelia.
Kakku maistuu lämpimänä jäätelön tai vaniliakastikkeen kanssa, ja se on hyvää myös seuraavana päivänä.

Kakusta tulee myös tosi hyvää kuulemma gluteenittomista jauhoista.

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!...minun perjantaini kuluu kaappeja siivoten ja kahvia juoden:)

torstai 18. elokuuta 2011

Hyllyn uusi elämä

Muistatteko kun esittelin aikaisemmin tätä Vammalan kirppikseltä ostamaani hyllyä?
Eilen se sai maalia pintaan....valkoista pohjustusmaalia, jota puolikuivana sitten rätillä hankasin, että saisin vanhan näköisen pinnan. Pitsin laitoin tänään hyllynreunaan ja Vaari kiinnitti ...
hyllyn astiakaapin päälle.

Siellä se nyt kököttää vanhojen astioiden kera:)

Seuraava maalausprojekti on perinnöksi saadut Anoppini vanhat singerin jalat:) Viikonloppuna olisi aikomus siivota keittiön kaapit....sillä ne on mullin mallin ja pitokokki tulee sinne äidin synttäreille häärimään ja eihän mammeli voi paljastaa minkälainen suttupytty oikeesti on ;)

Sydämellisesti tervetuloa uudet lukiat:D

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Syksy se sisustuttaa ;)

Pentikin kattokruunuissa on nyt sitten lamput:)
Näkee mammelikin sisustaa;)
Neiti on pessyt kohta kaikki yläkerran ikkunat...yhden huoneen ikkunat enää pesemättä:))) Yhteensä yläkerrassa on kuusi isoa ikkunaa ja neljä pientä. Minä NIIN nautin, kun joku muu pesee ikkuinoita;) Kolmekymmentä vuotta kohta olen yksin pessyt ja aaaaah nyt ei tarvitse kuin alakerran itse:)) Lupasin toki neidille 10 e/ iso ikkuna....joku jo sitä minulle kritisoi, että KAMALA maksatko noin paljon kotitöistä!!! JUu u maksan mielelläni....muista kotitöistä en ole maksanutkaan, mutta tämän koen niin isoksi avuksi, että tottakai neiti on palkkansa ansainnut:)

Tämä tyhjä poka on neidin huoneesta ja siihen hän on nyt ripustanut....
tälläisen sydämen.
Sivuverhot laitoimme tänään puhtaaseen neidin ikkunaan (huomaatko hohtavan puhtaaseen ;) ) ja....

hän nyt harkitsee jääkö ne ikkunaan vai ei....


Ja tiesättekö mitä....Ihana blogiystävä Eija lupasi ommella minulle tilkkupeiton vierashuoneeseen!!!! Vähänkö olen onnesta mykkyrällä:))