sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kivimäen ELÄMÄÄ :)

Juu sitä elämää oli tänä viikonloppuna aikaslailla:) Oli rakkaita monessa polvessa ja karvaturreja monenmoisia:) Keskimmäinen lapsenlapsemme halailemassa Almaa.

Näitä neljää vilkasta karvaturria oli vaikea saada samaan kuvaan. Olisittepa nähneet sitä vauhtia, kun tämä nelikkö juoksi Kivimäen pihalla:)
Niin, kukas ei tykännytkään eläimistä??? ;)
Helga on samanikäinen, kun Alma ja kasvanut myös kovasti.
Alma on vähän mustasukkainen vaarista ja katsoo tarkasti, kun vaari hellii karvaturri lapsenlapsi Helgaa:)
MUTTA vaikka vaari onkin alkanut tykkäämään eläimistä, on arvojärjestys silti selvä.....Ykkösenä tulee aina vauvat:) Jos vaarista olisi ollut kiinni olisi meillä varmasti ollut ruokapöydässä vielä monta nöpönenää enemmän:) Vaari on ollut aina heikkona vauvoihin ja vauvat vaariin :) Vai miltä sinusta näyttää? :)
Kaikki lapsemme jälkikasvuineen olivat siis mammalassa. Tänään tulivat myös anoppini ja appeni katsomaan pientä vauvaa ja toivat minulle tullessan tämän maljakon ja ikikukan. Anoppi kyllä tietää, että miniä on erikoistunut kukkien tappamiseen:) Kaunis kukka löytää paikkansa tässä huushollissa ja lupasin, että tätä pidä, kuin kukkaa kämmenellä;)
Tämän ihanan peltirasian sain vanhemmalta pojalta ja hänen avovaimoltaan, ihana! Nämä hyväntuoksuiset saippuat sain taas esikoisen perheeltä, KIITOS :)
Kahvia juotiin ja sen kanssa kastettiin vanhemman pojan rakkaan tekemää maustekakkua ja mamman puolukkapullia, juustosarvia...
suklaa-rahkakakkua ja
ja valkosuklaakakkua, jonka teki lukiolaistyttömme:)

Esikoisemme esitteli myös Oriflamen tuotteita ja kaiken hulinan lisäksi meillä myös TUOKSUI ja paljon erilaiset hajuvedet, dödöt, rasvat.....

Ihanaa, kun kaikki tulevat keskenään hyvin toimeen, se niin lämmittää mammelin sydäntä :D

lauantai 30. lokakuuta 2010

Lalal lalal lauantai :)

Mistä noita pöllöjä otsikoita oikein tulee....;)

Voi katsokaa tätä pientä, pientä pupua, hän on lähdössä ulos :) Tätä söpöläistä voisi katsoa vaikka kuinka kauan :) Viime yönä vaarin kanssa ihmeteltiin, kun koko yönä ei kuulunut pikkuisen itkua ollenkaan....vauvan äiti kertoi pienenmiehen vain huitovan käsillään, kun on nälkä:) Tyytyväinen vauva! Vauvan isä siis huusi ensimmäiset kolme kuukautta ja se alkoi jo laitoksella, mutta muut meidän kolme lasta ovat olleet vauvoina kovia syömään ja kovia nukkumaan. Siis aivan, kuin äitinsä ;)
Meidän kaksi kaunokaista :)
Jaahas ja tässä mimmi jäi kiinni karkinsyönnistä...ei silti, ettei sais syödä, mutta kun PUHUU karkkilakosta, vaikka kiloja ei ainakaan ole liikaa.
Eka pizza teki kauppansa ja toinen odottaa esikoisen perhettä, kunhan vain vielä tänä iltana saapuvat :)
Kauraomenahyvettä ja jätskiä vielä päälle, ettei vain saavutetuista kiloista tarvitsisi luopua;)
Väsyttää jo tätä riehujaa, kun koko päivän juossut Nenna-haukun kanssa. Huomaatteko mustan jäljen takapuolessa? No se on vain purkkaa ei sen kummenpaa....kaikki lapsethan joskus itsensä siihen sotkevat :)

perjantai 29. lokakuuta 2010

Pikkuinen mammalassa ensimmäistä kertaa

Nuori rakas perhe tuli meille tänä iltana. Tullessaan he toivat mammalle synttärilahjaksi herkkuja ja puhtaat valkeat lakanat dvd, kyllä tuo miniä on sitten ihme nainen, kun saa poikanikin äitiänsä muistamaan ;)
Pienet sukat odottivat mammalaan pientä miestä:) Mamma ei ole mikään kutoja, mutta sukat ja tumput jotenkin onnistuu, kun ne rakkaudella kudotaan :)
Tämä sänky on meidän kaikkien lasten vanha ja siksi minulle rakas. Tänään tässä tuhisee ensimmäistä kerta lapsenlapsemme.

Älkää kauhistelko huoneen värejä, minä kyllä kauhistelen....muutosta suunnitellaan joulun jälkeen.....
Hyvä on nukkua isin vanhassa huoneessa ja
kummitädin (lukiolaistyttömme) vanhoissa lakanoissa. Pieni ei ole vielä kahtaviikkoa ja saamme jo hänet mammalaan ensimmäistä kertaa kyläilemaan. Pikkumies nukkuu, syö ja kakkaa ja on NIIN SULOINEN :) Hän on saanut meidän kaikkien sydämet onnesta sekaisin :)

torstai 28. lokakuuta 2010

Noutaja työssään:) ja vaunupeitto

Juu, minä tässä vaan Alma kerron teille lempihommastani!
Etsin....
nuuskin ja
kaivan perunapellot jokapäivä läpi, josko löytyisi vielä perunoita. Jos sattuu hyvä onni käymään ja löydän, niin pidän herkkuhetken ja syön sen. Isäntäväki ei oikein tykkää, koska illalla perunahöyryt tulee takapäästä ulos;)
Tälläiset samanlaiset kauniit vaunut on pienen pienellä lapsenlapsellamme:)
Mamma virkkasi tämän peiton niihin ja vuori tulee tuosta valkoisesta fleesestä. Eilen piti jo peitto laittaa kuntoon, mutta en saanut aikaiseksi. Tänään katselen illalla telkkaria ja peittoa rakkaudella viimeistelen :)

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Posti toi arpavoiton

Voitin tämän kauniin pussukan LeenaJohannan blogi arvonassa :) Vielä en tiedä, mitä siinä säilytän, mutta varmasti sille löytyy käyttöä. KIITOS ystävä :)
Viimeksi siis tilasin, kun olin PartyLite kutsujen emäntänä tämän tuikku spiraalin.
Tämän hurrikaanin sisällä se on kätevä, tuikut loistavat eritasoissa kauniisti.
Nämä köyhäinhopeiset kynttilänjalat sain paljon edullisemmin, kun toimin emäntänä, enkä voinut näitä vastustaa.
Kynttilät on näihin vielä hankkimatta, mutta valkoiset ovat haussa.

Ensi viikonloppuna on tulossa mammalaan kaikki lapsemme perheineen:) Kolme rakasta lastenlasta ja kaksi koiralasta:) Leivon juustosarvia tänään pakastimeen ja suunnittelen, että mitä muuta sitä viikonlopuksi tekisi syötäväksi. Myöhemmin vielä päätän vauvanpeiton langat ja laitan siihen vuoren paikoilleen. Tulkoon pakkaset niin vaununpeitto pikkuista lämmittää:)

SITTEN vielä KIITOS, kun ihanat lukijat olette laittaneet juttuvinkkejä ja kysymyksiä. Tuntuu mukavalta, kun olette kiinnostuneita. Vastaan, kun saan inspiksen tehdä herkkupostauksen esim. viinimarjoista, joululaatikoista ja pähkinätortusta....Varmasti vastaan teille, olette ihania :)

tiistai 26. lokakuuta 2010

Yks mamma täytti vuosia ;)

Viime sunnuntaina juotiin yhden vanhenevan mamman synttärikahvit. Mutta ei kai huolta, kun sen mamman äitikin on vielä ihan pirteä ja hyväkuntoinen ja innolla mukana lapsensa synttäreillä ;) Kuvassa PartyLiten kynttiläjuttu, jota voi käyttää näin eri koristeilla tai erikseen maljakkona ja matalana kynttilänjalkana. Ruudullisen kaitaliinan keksin Pentikin kernikankaasta. Ostin kangasta kahden kaitaliinan verran, se on helppo pitää puhtaana ja sopii nyt meidän keittiön tunnelmaan.
Synttärikahvilla oli siis vain äitini, isäpuoleni, vaari, lukiolaistyttömme ja mammeli. Eilinen on syntymäpäiväni, mutta sunnuntaina jo herkuttelimme. Äitini muisteli, että 48- vuotta sitten tasan he olivat tuossa vanhassa Kivimäen torpassa katsomassa huonokuntoista pappaani siis äitini isää. Pappani oli taputtanut äitiäni vatsaan ja sanonut, että minä siunaan sinua pikkuinen, jos en sinua enää nää. Antoi äidilleni rahaa, että avaa minulle oman pankkitilin. Sinä iltana äitini lähti minua synnyttämään ja synnyin seuraavana aamuna. Tästä vajaan parin viikon päästä pappani kuoli tuohon torppaan, pappani ei minua ehtinyt näkemään, koska asuimme Tampereella. Uskon, että pappani siunaus ei ole mennyt hukkaan:) Siihen aikaan ei vauvan kanssa heti lähdetty kotoa minnekkään. Tämän muistelon olen kuullut ennenkin, mutta halusin sen teillekkin jakaa:)
Äitini toi tullessaan hyydykekakun ja minä olin leiponut puolukkapullia, joissa päällä kaurasössöä ja suppilovahvero-juustosarvia.
Olen siis äitini vauva ja lahjojakin pitää lapselle tuoda:) Hän toi Iittalan Aino-laseja 8 kpl, gerperan ja pöydällä olevan ruusukimpun sain isäpuoleltani.

Onneksi tämä vanhenemispäivä on taas ohi ja voi olla taas oma nuori itsensä ;)

KIITOS kaunis ihanista kommenteista viime postaukseeni :)

maanantai 25. lokakuuta 2010

Muuttopäivä

Hei tänäänkös Hilma ja Helmi muuttaa talviasuntoonsa kyselee Alma ;)
Juu, loppuviikolla vaari teki karsinan valmiiksi.
Turvetta 750 l pohjalle ja olkia aluseksi. Lämpömittari seinään, että voi seurata lämpötilaa lampolassa. Raikasta vettä tytöille myös.
Hei lopputarkastaja tarkistaa...onko asumus kelvollinen ?
Alma kutsuu tyttöjä ulos aitauksesta: Helmiii, Hilmaaa, koti on valmis !!!!
Ihkuu, tänään päästään uusille pahnoille innostuu Helmi.

Vielä vähän neideillä herkuttelua syksyn lehdillä. Alma ei meinaa malttaa odottaa, mitä tytöt tuumaavat uudesta huushollistaan. Menkääs jo!!!
Ai määäää vai? Kysyy Hilma:)
Vaari ja Mammeli ulkoiluttaa narussa vielä karjaansa :D
Ja hepskukkuu, innolla typykät kävelevät uutteen tupaan.
Heinäkaukalossa herkullista heinää, mikäs täällä on ollessa:)
Kuivattuja kerppuja tupaantuliaislahjaksi, nam:) Tänne me jäädään, ainaskin siks aikaa, kun evästä riittää sanoo tytöt. Vaari hymyilee, kuin naatalin aurinko ja sanoo: Tämmösen mää nyt vaan sitten rakensin sun lampailles ;)