keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Ihania ostoksia blogiystäviltä :)

Blogiystävät ovat sitten taitavia luomaan kaikkea kaunista! Nämä ihanat sydämet teki Nina, blogista Kodin sydän. Nina saa paljon aikaiseksi kauniita huolella tehtyjä käsitöitä:) Kiitos Nina!Nämä ihanat tyynynpäälliset on valmistanut ja ideoinut Wilhelmiina, blogista Kotiliesi. Niilokin heti ihastui näihin kaunokaisiin. Sisätyynyt on vielä ostamatta ja aion hakea ne Jyskistä, kun olen kuullut siellä myytävän hyviä sisätyynyjä.
Wilhelmiina teki tämän kauniin pussukankin minulle. Eikös ole kaunis ja huolella tehty?
Paketissa oli myös tälläinen ihana yllätys, kiitos Wilhelmiina!

Laidutus jatkuu...huomenna taas punnituspäivä...jännittää....

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Love story Mammeli ja Ukkeli


Näin me tapasimme vappuna 1979


Elettiin "sitä" aikaa, kun kaikilla aikaansa seuraavilla oli teinarit! Sinne kirjoitettiin kaikki mitä tapahtui, varsinkin poikarintamalla....

Oli vappu-79 ja sain lähteä ensimmäistä kertaa luvan kanssa Eräjärven Rönniin tanssimaan. Lähdimme linja-autolla hyvän ystäväni kanssa Kivimäestä, jossa silloin oli jo mökkimme kohti Rönniä. Siellä ujot tytöt minä 16v ja ystäväni 14 v tutustuimme paikkoihin.Rönnissä oli siihen aikaan alalava, jossa soi rock ja nuorempien musiikki ja ylälava, jossa taas soitettiin tanssimusiikkia. Minulla oli uudet valkoiset saapikkaat, joissa oli kannukset, beige pleiseri ja valkoiset farkut. Vappuna maa oli aivan märkää ja alalavan edessä "lillui" kura. Voitte arvata miltä uudet saapikkaat näyttivät illan jälkeen....niitä sitten pestiin jälkeenpäin kauhealla paniikilla, ettei vanhemmat suuttuisi. Pitkin iltaa näimme kaksi poikaa, joista toinen oli tummempi ja toinen vaalea. Minä iskin silmäni ensin vaaleaan poikaan ja tämä tumma poika oli taas kiinnostunut minun ystävästäni....Kuitenkin loppujen lopuksi kävi niin, että illan mittaan huomasimme tummemman pojan kanssa olevamme yhdessä ja tästä toisesta parista ei tullutkaan mitään. Poika oli armeijan harmaissa ja 21 vuotta"vanha", minä taas narrasin olevani 17 vuotta vaikka olinkin vasta 16 v. Kuljimme illan nelistään ja lähdimme samalla linja-autolla pois. Linja-autossa poika pyysi minulta osoitetta, mutta meillä ei ollut kummallakaan kynää eikä paperia. Poika keksi, että kirjoittaisin huulipunalla osoitteeni hänen käteensä, mutta en ensin suostunut siihen, koska minulla oli ihana aivan uuden uusi huulipuna väriltään: tumma mahonki:) No , lopulta kirjoitin lyhennettynä nimeni ja osoitteeni ilman postinumeroa pojan käteen huulipunallani, vaikkakin ajattelin, että mitään kirjettä tuskin tulee.....
Seuraava viikko menikin sitten teinariin raapustelussa....voitte arvata, mitä siihen kirjoittelin;) Postiluukulla kävin joka päivä ahkeraan, kunnes seuraavana perjantaina tuli kirje Parolannummen panssariprikaatista... ja hetkessä olin aivan sekaisin!!!
Alkoi viikonloppu tapaamiset ja kävimme elokuvissa sekä jääkiekkopeleissä aika usein. Ensimmäinen elokuvalippu on tallennettuna teinariin: James Bond ja kuuraketti! Olin aivan onnessani sain istua pojan kainalossa, joka oli armeijan harmaissa:) Lankapuhelimella soitimme noin kerran viikossa ja voi sitä autuutta, kun sai kuulla hänen äänensä!
Kirjeet kulki, joka ainoa viikko ja tämän kortinkin sain panssarimieheltä;) Syksyllä poika pääsi armeijasta ja seurustelu jatkui....Kihloihin tämä pari meni kesällä 1981 ja naimisiin maaliskuussa 1982. Tämä rakkaustarina ei ollut "rakkautta" ensi silmäyksellä, mutta tämä pari oli tarkoitettu toisilleen ja siksi he johdatettiin yhteen.

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Hääpäivä

Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä....tämän pehmokyltin raamatuntekstin pappi luki häissämme 28 vuotta sitten.
Mammelin huntu on koristeena makuuhuoneessamme.
Hunnun reunassa kiertää kukkarivi.
Koulutuksesta tullessani oli keittiön pöydällä rakkaan ukkelini ostamat kukka, pääsiäisaiheinen mansetti ja "koristepallot" hääpäivälahjaksi. Voi sitä höppänää, tietää, että mammeli tykkää kaikesta pikkusisustus jutuista:) Siis 28 vuotta mammeli ja ukkeli ovat olleet naimisissa ja onnellisia olemme olleet. Kun nuorena aloimme seurustella, minä 16v ja isäntä 21 v oli helpompi sopeutua toistemme kuvioihin. Kerron joskus miten seurustelumme alkoi, mutta se vaatiikin jo oman postauksen:)

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Käsityökirjoja ja rasvatonherkku

Liityin Juju-kerhoon viime syksynä. Juju-kerhon jäsenlehti tulee kerran kuukaudessa. Olen tykännyt tästä kirja-kerhosta kovasti ja tilannut muutaman kirjan itselleni sieltä:
Uusi askartelun pikkujättiläinen, Tildan talossa,
taito tehdä ja ilo onnistua ja lahjoja rakkaudella. Hanne kyselikin kommentissaan tästä Juju-kerhosta ja siksi päätin tehdä tämän postauksen, ihan kiitokseksi Hannelle, kun hän jättää aina niin pirteitä ja ihania kommentteja!
Tässä aineet mammelin iltaherkkuun. Harmitti NIIN kamalasti, kun töissä oli suklaakiisseliä ja se oikein tuoksui nenääni:) Päätin, että illalla teen omaa kiisseliä, johon laitan: rasvatonta maitoa, kaakaojauhoa, makeutusainetta ja suurustan maizenalla. Syön sitä niin paljon, kuin napa vetää:)))

Rentouttavaa perjantaita kaikille:) Minulla on huomenna koulutuspäivä klo 9-16 ja vähän harmittaa, kun viikonloppu jää niin lyhkäiseksi. Onneksi minulla on ihanat työkaverit, joiden seurassa koulutuspäivä kuitenkin kuluu joutuisasti.

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kevät tulee, ihanaa:)

Pihasauna odottaa jo saunojia...täällä pihasaunassa saunotaan, kun pakkaset on menneet, ettei tarvitse enää pelätä vesien jäätymistä. Pihasaunassa miehet aina "parantavat" maailmaa tuntikausia ja ihan vaan limsan voimalla!
Ninni saa juosta vapaana hankikantosilla, ihanaa kevätaurinko paistaa:)
Illalla saa isäntä laittaa kotisaunan lämpiämään. Meillä on puusauna ja puut on aina valmiina odottamassa seuraavaa saunakertaa. Tuo Kivimäen isäntä on sellainen metsämies, että hyvä on emännän olla, kun puut ei koskaan ole lopussa:)

Laihisrintamalle kuuluu edelleen hyvää. Huomenna on punnitus päivä, saapas nähdä onko paino tippunut. Käyn vaaalla vain kerran viikossa. Tänään kävimme töistä hoitolasten kanssa virpomassa ja saimme paljon hyvää palkaksi, mutta minä pysyin lujana en ottanut yhtään karkkia! Töistä tullessani söin lohta ja salaattia. Iltapalaksi syön rahkaa, mustikoita ja viinirypäleitä:) Uneksin jo vaatekauppoihin menosta, kun saan kiloja pois:)

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Pääsiäisen odotusta


Eilen illalla laitoin Pentikin kruunuun nämä lasimunat, jotka nekin on hankittu Pentikiltä. Pikkuhiljaa alan kotia valmistella pääsiäisen tuloon. Kehoani pidän ns. paastossa, kun laihdutan niin kaikki herkut on poissa. Haluaisin ajatuksienikin valmistautuvan pääsiäisen tuloon: pääsiäisen tärkeimpään sanomaan, Jeesuksen sovitukseen meidän puolestamme.Sain isännältä tuliaisen Tampereelta. Kuka tietää mikä ja mihin tarkoitukseen tämä astia on? Minulla ei ole harmainta aavistusta, pakkauksen kuvassa on sitruunaa laitettu astiaan tarjolle.

Heräsin tänään jo 7.30 lasten iloisiin ääniin. Yleensä sunnuntai aamuisin nukun myöhään ja oleskelen sängyssä, mutta silloin kun lapsia on talossa onkin toinen tahti:) Aamupalan jälkeen on tässä katsottu lastenohjelmia ja kohta lähdetään ulos leikkimään.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Lauantain viettoa

Tulimme just lasten kanssa saunasta:)
Sauna herkuksi oli mango-banaani KEVYT jäätelöä...mammelikin söi vähän, mutta ei se nyt NIIN herkkua ollutkaan. Tänään on kyllä muuten pysytty ruokavaliossa, mutta en nyt tällä kertaa enempää vaivaa tällä laihdutus vouhotuksella:)
Kirppiksellä käytiin lasten kanssa tänään päivällä. Sieltä löytyi Hilma-lammastyyny, jossa oli vielä hintalapputallella ja maksoin vain 2 e.

Ja nämä kaksi pöytäliinaa 2,5 e yhteensä. Alimmaisen voisi ommella vaikka tyynyn koristeeksi.

Tänään on ollut täälläpäin märkä ja kurja ilma, joten sisätiloissa ollaan leikitty kampaajaa, tehty leikki kisulle pesää ja käyty vain ulkona ruokkimassa lampaita. Kohta lapset menevät nukkumaan. Mammeli lukee unikirjan ja laulaa muutaman unilaulun<3

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Sulo sunnuntai

Tämä päivä on mennyt myös leppoisasti. Äitini ja isäpuoleni ovat olleet kyläilemässä. Äiti toi tullessan ihanaa hyydykekakkua, jolla kahvin kanssa herkuttelimme.
Tildakisun ostin myyjäisistä vain 10 e:lla. Pitäisi kisulle ommella jotkut kivat vaatteet.
Tämän lasiesineen ostin kerran antiikkiliikkeestä, siihen on kiva laittaa vaikka suklaamunia pääsiäisenä. Pikkuhiljaa täytyy alkaa suunnittelemaan pääsiäisen koristelua ja tarjoamisia. Minusta tuntuu, että pääsiäisenä Kivimäessä on vilinää:)))

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Tiikerikin huilaa lauantaina

Meidän Niilo tiikerikin ottaa rennosti näin lauantaina. Mammeli on ottanut siitä tänään mallia, lekotellaan vaan....
Välillä aukaistaan vaan silmiä ja käydään herkuttelemassa...ja taas huilaillaan....
Puput jo odottavat pääsiäisen tuloa Kivimäkeen, mutta saavat vielä vähän odotella....
Viimeksi kampaajalla käydessäni, kampaaja suositteli minulle minisuoristusrautaa ja kuvassa olevaa suoja-ainetta. Olen erittäin laiska laittamaan hiuksiani, mutta tämä pieni rauta on kyllä tosi kätevä, pienellä vaivalla saa hiukset laitettua. Lopuksi vain vähän muotoiluvahaa ja menoksi!

Lähdemmekin käymään tästä tallilla Helmiä ja Hilmaa katsomassa. Murkku lähtee 30 km päähän nuorteniltaan ja lähdemme viemään häntä sitten sinne. Illalla myöhään haetaan pois, mielellämme viemme häntä srk nuorteniltoihin. Kiitollisia olemme murkun ystävistä <3

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Mammeli pullukka

Hellurei!
Minä kuvassa n. kolmen vanhana. Olin hyvin nirso lapsena ruuan suhteen ja olinkin sanonut, että ei se mitään, jos en paljon syö kunhan vaan pullukkana pysyn. No, siis jo 3v tiesin, että pullukkana tämä tyttö tulee pysymään:))) Kuva on huono, mutta ihanan vanhanaikainen ja takanani näkyy Kivimäen aitta. Tykkään kovasti vanhoista mustavalkoisista valokuvista.

Hemmotelkaa itseänne blogiystävät viikonloppuna, minäkin meinaan tehdä niin, muuten ei jaksa porskuttaa arjessa jos ei välillä lepäile <3

torstai 11. maaliskuuta 2010

Keittiön pikkujuttuja

Tämän Pomona-sarjan olen saanut n. 15 vuotta sitten äidiltäni. Käytän näitä usein vieras teekuppeina.
Arabian kesäkukkaa ovat nämä vadit ja huusin ne huutokaupasta halvalla. Lisää haluaisin tätä ihanaa sarjaa ja kuljen silmät auki kirppiksillä.
Maustehyllykön ostin joskus Pajutilalta. Kaardemumma ja valkopippuripurkit olen ostanut n. 30 vuotta sitten "kapiokseni", niihin liittyy monta muistoa.

Huomenna on sitten taas perjantai ja viikonloppu, ihanaa olenkin sen tarpeessa:)

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Varaslähtö kevään herkkuihin

En voinut vastustaa, kun kaupassa näin mämmiä...oli pakko ostaa, sekä kyytipojaksi Flora vanillaa, nam...herkuteltu on jo :)
Kuvassa Nuutajärven apila-sarjaa, jota ostin itse ja saimme lahjaksi seurusteluaikana n. 30 vuotta sitten. Välillä en arvostanut näitä ollenkaan, mutta nykyisin tykkään taas. Näitä ei enää saa ostettua kaupasta, kun niitä ei enää valmisteta.
Tämän sokerikon ja kermakon olen saanut anopilta ja nämä ovat kanssa kotimaista lasia muistaakseni myös Nuutajärveä. Tykkään vanhemmista lasiastioista ja niitä on helppo yhdistää muiden astioiden kanssa kattauksessa.

Tänään on "pikkulauantai" ja muistelimme töissä naisten kanssa mitä se meidän lapsuudessamme merkitsi...ainakin saunapäivää, nykyisin käymme saunassa joka toinen päivä, joten "pikkulauantai" on menettänyt merkityksensä siinä mielessä. Nyt aijon menna iltakahveen keittoon alakertaa ja katsomaan missä se isäntä luuraa???

tiistai 9. maaliskuuta 2010

Alkuviikon kuulumisia

Eilen naistenpäivänä olin työkaverini järjestämillä Friendtex- vaatekutsuilla. Esittelyssä oli vaatteita, kenkiä ja koruja. Tilasin ihanat lilat avokkaat ja ostin mustat caprit. Caprit sain siis jo mukaani, mutta kengät tulevat n. viikonpäästä. Caprit ovat sellaiset ihanat "taikapöksyt", että tuntuu kuin ei olisi mitään päällä, istuvat niin hyvin jopa mammelin muotoihin:) Ostin vielä suloisen pienen nallen 4 e, jonka tuotto menee Suomen syöpäyhdistykselle.
Sunnuntaina menimme tallille sillä mielellä, että putsaamme Hilman ja Helmin aluset. Mennessämme paikanpäälle tallin omistaja ihana Piia olikin jo putsannut koko karsinan. Voi, kyllä vähän hävetti, mutta hän on sellainen ikiliikkuja, että kun oli homman aloittanut ei hän osaa lopettaa. No, me sitten Piian eskari-ikäisen pojan kanssa veimme ulkona narussa päiväkävelylle lammastyttöjä:)
Nämä "yksityiskuvat" on Hilmasta, kun Helmi on niin arka, että aina lähtee pois kameran edestä. Yhtäaikaa tyttöjä on tosi vaikea kuvata, kun aina liikkuvat.
Lopulta neitoset alkoivat märehtimään ja lepäilemään puhtaissa puruissa. Vatsat olivat täynnä leipää, kauraa, porkkanaa ja heinää. Hilma on kuvassa takana ja Helmi edessä.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Hyvää naistenpäivää!


Mukavaa naistenpäivää kaikille teille ihanille naisille ja KIITOS ihanista kommenteistanne, jotka saavat päiväni paistamaan :)
Posted by Picasa

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ihanuus muutti meille

Löysin ja huusin huutonetistä tämän kaunokaisen. Olen kauan havitellut meille tälläistä ikkunanpokaa ja nyt sen sain. Tuo sydänkoriste tuli kaupanpäälle:) Mietin vielä mihin tämä Kivimäessä asettuu. Opiskelijapojan huoneesta haaveilen romanttista vierashuonetta, joten sinnekkin se sopisi...hmmm mietintään menee...

Huomenna on sitten taas maanantai ja työviikko alkaa...kaikille teille ihanille lukijoille mukavaa alkavaa viikkoa <3

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Eläinystävä:)

Kivimäen isännästä on tullut eläinystävä ihan väkisin:) Alunperin hän on ollut aina vähän vastaan eläinten hankintaa, mutta lopulta antanut mammelille periksi. Vanhetessa miehetkin pehmenee katsokaa vaikka kuvasta. Koskaan ei kannata heittää kirvestä kaivoon...jos mies sanoo EI :D
Nenna haukku tuli tänään isäntänsä ja emäntänsä kanssa meille ( opiskelijapoika ja morsian). Ninnin kanssa välillä katsotaan kumpi on pomo ja tässä Nenna on antautunut vanhemmalleen.
Lapsenlapsemme on ollut meillä torstaista asti lomalla ja tänään oli pakko saada sotilaat, kun kaupassa käytiin. Omien poikieni kanssa kävin kamppailun itseni kanssa näiden sotilaiden suhteen ja lopulta tulin siihen tulokseen, että sotilaita ostan ja vesipyssyjä, mutta aseita en. Mitään sotahulluja ei meidän pojista tullut, ihan sopuisia kavereita ovat.
Iltapalaksi popsimme pizzaa. Eskarilainen sanoo mamman pizzasta yök. Hänelle kelpaa vaan äidin pizza. Minä sitten ihmettelemään, että minkälaista se on....lopulta selville käy, että se on Saarioisten pizzaa:)) Siis ei ne Saarioisten mainokset olekkaan ihan pötyä:)))