perjantai 31. heinäkuuta 2009

Kunnostettu kaappi



Astiakaappi on valmis ja tuotu sisälle. Kaapissa oli kova työ kun se oli mennyt niin huonoksi. Joitakin astioita jo laitoin sinne, saa nähdä mitkä sinne sitten asettuu. Lasit näyttää mielestäni ovessa ihan kivalta. Ennen siinä oli ohuet vanerit. Hyvä kun saatiin huomisiin juhliin kaappi kuntoon. Tässä on vielä loppu siivoukset jäljellä ja pöydän kattaminen huomiseksi. Salaatit on tehty ja muutkin syötävät valmiina. Voin myöhemmin kertoa mitä tarjosin vieraille, laittaa vaikka kuvia ja ohjeitakin leivonnaisista yms.

Kaappi


Hei hulinaa! Tämä on ollut vihreä vaatekaappi. Sain sen isältä perinnöksi. Se oli hänellä varastossa ja kärsinyt vuosien myötä. Nyt siitä pitäisi tulla astiakaappi keittiöön. Isäpuoleni alkoi kunnostamaan sitä ja se pitäisi valmistua lauantaiksi rippijuhliin. Katsotaan mitä syntyy.....

torstai 30. heinäkuuta 2009

Lapsoset

Meidän omat murut n. 5-6 vuotiaina. Ostin Helsingin reissulta hiihtolomalla nämä kehykset ja ne ovat hakeneet paikkaansa. Nyt ostin valokuvahyllyn ja istutin lapsoset siihen. Niitä on mukava katsella ja muistella heidän temppujaan. Kaikki neljä ovat luonteeltaan erilaisia. Vanhin tyttö on sosiaalinen ja muita ajatteleva. Vanhempi poika ahkera ja syvällinen. Nuorempi poika iloinen ja huoleton. Kuopus tunnollinen ja luotettava. Kaikki yhtä rakkaita ja tärkeitä. Kaikki heidän ilonsa saa minut onnelliseksi ja kaikki heidän vastoinkäymisensä saa minut surulliseksi. Taivaan Isältä pyydän heille varjelusta tälle elämän matkalle:)

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Ruokailutilan uusi hylly


Hei taas!

Kiirettä on pitänyt, mutta keittiön hylly saatiin eilen laitettua seinään. Se on ollut ostettuna jo pitkän aikaa, mutta ei ole ehditty( saatu aikaiseksi) laittaa aikaisemmin. Nyt se on siinä:) Kerään tuota Pentikin- Aino sarjaa, kun mielestäni se on ihanaa ja sopii meidän väreihin. Pienen Tilda sydämen tein illalla vielä tuhon roikkumaan.

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Rippikansio valmistuu



Nämä kuvat ovat neidistä leikki-ikäisenä ja koululaisena. Tämä valkoinen talo on entinen kotimme.

Niin viime yönä sain rippikansion viitta vaille valmiiksi, tässä muutama sivu vauva- ajoista.






Hei! Tänään on ollut vaihderikaspäivä.. huh..huh. Sattui pieni tapaturmakin, palon alku keittiössä. Onneksi päästiin aika vähällä. Terveisiä ystävälleni Virpille, kaikki hyvin:)

maanantai 27. heinäkuuta 2009

Pyörä nimeltä Kompi

Heippa! Näyttääkö tutulta? Tämä pyörä oli kovaa huutoa n. 35 vuotta sitten. Minä sain tämän 9 vanhana ja tämä oli ensimmäinen oma pyörä. Mun kaverit, jotka oli siskokset saivat samanlaiset ja näillä me päästeltiin pitkin maita ja mantuja. Ensimmäiset huulipunat ja ripsaritkin käytiin ostamassa näillä pyörillä. Tämä on ollut kyllä kovassa käytössä ja vieläkin sillä käydään kyläkaupassa. Meidän nuoret aikuiset ovat pyytäneet sitä omaksi, mutta en ole raskinnut antaa. Se olkoon täällä maalla ja palvelkoon sitä, joka haluaa pyörän satulasta katsella tätä kaunista maalaismaisemaa.

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Vadelmien aikaan



Muutama vuosi sitten isäntä istutti pellolle vadelmantaimia. Viime vuonna tuli hyvä sato ja nyt näyttää myös tulevan. Matoja ei näytä olevan tänä vuonna. Joskus on ollut niin matoinen vadelmavuosi, että on kaikista täytynyt tehdä mehua. Ensimmäiset vadelmat ovat jo kypsiä. Poimimme aamulla muutaman litran ja veimme tuliaisiksi ne lastenlapsille. Eniten marjoista taisi kyllä nauttia heidän äitinsä, tyttäremme. Jätskin kanssa ne näkyivät tekevän hyvin kauppansa.


Vadelmien poimiminen on hauskaa, kun saa omassa pihassa noukkia selkä suorana. Päivän touhujen lomassa voi myös aina välillä käydä puskissa välipalla.


Kävimme myös tänään Päiväkummussa katsomassa meidän rippilasta, kun oli vierailupäivä. Oli taas niin ihana tunnelma ja leiriläisistä kasattu bändi soitti mahtavasti. Siellä on myös ihana riihikirkko, jossa Pekka Simojoki on tehnyt laulunsa: Maksettu on, velkani mun.....

lauantai 25. heinäkuuta 2009

Rippikansio

En malta olla vilauttamatta jo tätä kansioo päältä. Kuvat ja koristeet on jo valmiina sisällä, mutta tekstit puuttuu. Illalla alan miettimään tekstejä. Kirjoitan ne koneella, kun mulla on niin huono käsiala. Viimeisenä iltana kirjoitan etusivulle kirjeen meidän rippilapselle. Kun saan tämän ihan valmiiksi kuvailen sitä ja laitan kuvia tännekkin. On ollut taas ihanaa ja haikeaa katsella kuopuksen valokuvia. Olen tuntenut kiitollisuutta, että saan olla äiti juuri tälle lapselle.Eilen kävimme ostamassa neidille lahjan...se on koru. Rippikukat on vielä tilaamatta, mutta juhlapöytään tilasin yhdeltä tutulta kukkakauppiaalta asetelman. Kaikki hankinnat alkaa olemaan valmiit. Järjestelyä ja siivousta kaipaa tämä meidän huusholli. Meidän mammeli, kun vaan istuu koneella ja käy ihanissa siisteissä blogeissa:)

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Yläkerran aula





Hei taas ystävät!

Nyt on sitten lupaamani Marimekon vanamo-kankaasta verhot valmiit. Verhoja on kolme, kaksi näitä pienempään ikkunaan ja yksi isompaan. Kangasta jäi ja siitä tuli vielä 3 tyynyä. Ihanaa kun alkaa saamaan valmista pikkuhiljaa. Kynttiläkruunu on ostettu Jämsän Unicosta.

torstai 23. heinäkuuta 2009

Eläimellistä menoa Kivimäessä


Hei! Mammeli tulee ja tuo taas jotain hyvää, mää, mää......


Taidan ottaa pienet päikkärit. Tuli syötyä yks iso rotta ja nyt ramasee....Nuppu tuumaa...


Hei Hilma sisko, miks aina sun täytyy syödä parhaimmat palat? Vartoos, kun mää kohta pusken sut siitä kauemmas....Hei mulle kans aamupuuroo....


Olen perheen pomo, vanhin eläinlapsista! Pidän Nuppu-kissankin kurissa. Sanotaan, että ei vanha koira opi uusia temppuja, mutta se ei pidä paikkaansa. Minä olen oppinut tänä kesänä kiipeämään rappuset yläkertaan. Alas meno rappusista on vielä harjoituksen alla.....


Taas mennään. Olen aivan innoissani, jos minut otetaan mukaan autoajelulle. Vaikka mentäisiin toiselle puolelle Suomea, en koskaan voi pahoin autossa. Nimittäin, jos vain mammeli on mukana...

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Höpinöitä

Hei siskot ja miksei veljetkin!

Ajattelin välillä tulla höpisemään tänne, kun alkaa tuo niska puutumaan rippikansion väkerryksestä. Ollaan ukon kanssa kaksin kotona, kuopus on siellä rippileirillä ja poika lähti kavereiden luo grillaamaan. Ei tämä ilta nyt niin kovin romanttisesti ole alkanut, minä tässä naputan koneella ja ukko kuorsaa sohvalla.... Valitsin tähän juttuun kuvaksi tuon taulun, missä nuo linnut ovat niin rakastuneita. Lisäksi taulussa lukee, että on onni vanheta yhdessä... Ukko osti sen minulle n.15 vuotta sitten joksikin lahjaksi. Siinä se tämän uudenkin kodin eteisessä kököttää. Tämä rakkaus, kun on sellaista, että 30 vuoteen mahtuu niitä ylämäkiä, tasaista ja alamäkiä. Meidän yhdessä olo on onneksi ollut aika myötämäkeä. Nytkin, vaikka vähän jurppii tuo ukon kuorsaus, ajattelen häntä lämmöllä. Taidankin tästä mennä syömään hänen poimimiaan mustikoita. Teenkin oikein mustikkamaitoa, nam.. Jospa tuo ukkokultakin tuosta heräisi :)

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Huutokauppa löytöjä


Käymme silloin tällöin Isännän kanssa huutokaupoissa. Ne ovat mukavaa viidettä. Mielummin menen huutokauppaan kuin teatteriin. Jos on hyvä meklari tulee huutokaupassa teatteriesitys kaupanpäälle. Meillä on yleensä ukkokullan kanssa selvät roolit siellä. Minä huudan ja isäntä on rahapussin vartiana. Välillä innostun liikaa ja silloin Isäntä koputtelee olkapäähän, se on sen merkki, että kerran voin vielä huudella... Tämän kuvan tuolin ostin aika huonokuntoisena 10 eurolla. Kunnostutin sen ja siitä tuli ihan sievä. Pöytäkin on huutokaupasta ostettu, sille ei tarvinnut tehdä mitään, vain olohuoneeseen kantaa. Kuvassa olevaan tauluun taas ukkelini tykästyi ja halusi sen ostaa. Minä en ole oikein tauluihmisiä, mutta täytyyhän sitä joustaa, että saa taas itsekkin huudella:)

maanantai 20. heinäkuuta 2009

Mietteitä

Huomenna meidän kuopus lähtee sitten rippileirille. Tuossa vieressä on kassi poikineen pakattuna. Tuntuu, että neiti muuttaa, vaikka on leirillä vajaat kaksi viikkoa. Mammeli on tänään leiponut tonnikalapiirakan, pullat ja tuulamontortun pakastimeen. Huomenna vielä kinkkupiirakka ja tiramisut. Sitten on kaikki leivottu ja alan keskittymään siivoukseen ja sisustukseen. Minulla on ollut sellainen tapa, että kun meidän nuori on rippileirillä, askartelen iltaisin hänelle "rippikansion". Laitan siihen kuvia ja juttuja syntymästä tähän päivään. Tehdessäni sitä muistelen kaiholla lapseni kasvua ja kiitän hänestä Taivaan Isää. Laitan myöhemmin kansiosta kuvia tänne. Meidän nuoret ovat käyneet rippileirin Päiväkummussa. He tulevat vasta konfirmaation jälkeen kotiin, sitten saavat meiltä kansion ja lahjan. Meidän perhe, kummit ja isovanhemmat ovat konfirmaatiossa mukana. Sukulaiset ja kaverit tulevat meille juhlimaan sitten kanssamme kotiimme. On niin haikeaa, kun nuorin lapsistamme pääsee jo ripille....

Pehmokyltti on Pikku-Pihlajan tekemä<3

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Tuunatut henkarit ja lapsuuden mekot


Mammelin lapsuuden mekot. Nämä olivat minulle sopivia n.3-4 vanhana. Muistan hyvin, kun käytin näitä. Tyrolilaismekkoon kuului valkoinen paita alle ja eteen valkoinen essu. Tämä puettiin minulle juhliin. Mekko, jossa oli marjoja oli minun lempimekkoni. Sanoin sitä mansikkamekoksi. Vähän on mekot jääneet pieniksi. Aina vain suurempaa ja suurempaa kokoa täytyy ostaa. Ei uskoisi, että vielä tässä iässä kasvaa:) Kohta täytyy varmaan siirtyä Marimekon pussilakanoihin. Niistä puuttuu vain päänreikä....



Nyt henkarit ovat saaneet valkoisen värin. Eilen illalla katsoessani Oopperan kummitusta hankasin maalia pois, että sain ne vanhemman näköisiksi.

lauantai 18. heinäkuuta 2009

Yläkerran wc



Yläkerran vessa on yllätys yllätys vihreää, valkoista ja ruskeaa. Suihkukaappi vielä puuttuu, kun katto on niin laskeva. Ei olla vielä raskittu tilata, kun se pitää tilata mittatilauksena ja on kallis. Kaakelien valitseminen oli vaikeaa, mutta jatkettiin samaa linjaa, että alakerrassa romanttista ja yläkerrassa modernimpaa. Nämä laatat ostimme Laattapisteestä.

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Laiska töitään luettelee

Hei taas!

Tänään sain sitten viimein aikaiseksi loppujen ikkunoiden pesun:) Oli niin lämmin ja mukava ilma, että kävimme myös saunomassa sekä uimassa anopin ja apen mökillä. Huomenna on suunnitelmissa leipoa pakastimeen mariannekääretorttuja, mangohyydykekakut ja tiramisut. Siis pidän leipomispäivän rippijuhlia varten. Pakastan ne, kun rippijuhlat on lauantaina 1.8. Aijon tarjota ruuan, mutta sitä ei voi paljon aikaisemmin tehdä. Lihapullat ajattelin tehdä aikaisemmin pakastimeen....Että sellaisia suunnitelmia. Meidän nuoret kun lukis tämän sepustuksen, he sanois, että ketä kiinnostaa:)

Ruoho on vihreämpää aidan takana

Hilma ja Helmi ovat todistaneet todeksi tuon kyseisen sananlaskun. Aidan ulkoreunat on kaikki kaluttu puhtaaksi, vaikka syötävää aidan sisäpuolella on runsaasti:)

torstai 16. heinäkuuta 2009

Ostoksilla

Tänään käytiin Ideaparkissa ostoksilla. Tähän hätään ei ole nyt ostoksista kuvaa. Rippileiriläiselle piti ostaa sukkia, pikkareita, paitoja, hiuskoruja, farkut ym. mitä nuori neiti voi vain tarvita... Sain itsekkin sentään jotain. Lindexistä kaksi paitaa, korvikset ja rannekorun. Sokerina pohjalla vessaan ihanan rullakon. Se on tehty uusiomateriaaleista. Pellavasta ja vanhoista pitseistä. Ihana! Laitan kuvan kun ehdin.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Rippijuhlien valmistelua




Tässä meidän neidin rippimekko, polero ja korut. Näiden kaveriksi löysimme vielä valkoiset avokkaat. Kyllä on ihanaa. kun on nuori ja voi pukea itsensä kauniiksi. Serveteistäkin nappasin kuvan, jotka tulee juhliin. Kukat, liinat ja kynttilät pitää vielä löytää.

Laiskotuttaa


Heippa! Nyt laiskotuttaa ja pitäisi pestä viimeiset likaiset ikkunat. Keväällä loppui puhti kesken. Näitä ikkunoita on neljä ja ne on ruokailu erkkerissä. Ulommaisissa on nuo ruudut ja muutenkin ikkunoissa on vielä rakennusajalta silikonia ym. mömmöä. Ei muuten olis hoppu, mutta kun kuopuksen konfirmaatio päivä lähestyy. Kutsut on jo lähetetty ja tarjottavat suunniteltu. Nyt pitäisi vaan alkaa leipomaan pakastimeen. Täällä ukkostaa ja on painostava ilma. Siinä taitaa olla hyvä syy laiskuuteen:)

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Hilma poseeraa

Lampaat ovat kovasti kasvaneet kolmessa viikossa. Ne kyllä syövätkin koko ajan. Mamman nähdessään ne juoksee vastaan. Kun kysyn kuka tykkää mammasta, ne vastaa määäää...

maanantai 13. heinäkuuta 2009